Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Чего не хватает современной молодежи в Украине?
Всего ответов: 139

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Ноябрь » 20 » 20 листопада набув чинності новий Кримінальний процесуальний кодекс
18:51
20 листопада набув чинності новий Кримінальний процесуальний кодекс
У вівторок, 20 листопада, в Україні набув чинності новий Кримінальний процесуальний кодекс, який змінює деякі аспекти роботи правоохоронних органів та спрямований на захист прав громадян.
 
Експерти відзначають, що новий КПК повинен бути спрямований на захист прав людини та громадянина, але при цьому радять українцям бути надалі більш обережними. Так, з новим КПК співробітники міліції повинні більш жорстко реагувати навіть на дрібні правопорушення, які можуть стати кримінально караними.
 
Правозахисники радять українцям не виходити на вулицю без паспорта, утриматися від прогулянок у темний час доби і вести себе дуже обережно. При цьому в міліції вважають, що додаткових заходів обережності через нового КПК дотримуватися не потрібно, оскільки вступ в силу нового КПК кардинально не вплине на життя простих українців.
 
Щодо нововведень, то в Україні з'явиться суд присяжних, а також спеціальні Єдиний реєстр злочинів та Єдиний реєстр адвокатів. Крім того, замість кримінальної справи будуть проводитися з сьогоднішнього дня досудові слідства, в СІЗО підозрювані будуть міститися лише у виняткових випадках, адже в основному вони будуть знаходитися під домашнім арештом, на особисту поруку або будуть виходити під заставу і т. д.

по материалам сайта: http://konotop.in.ua/novosti/novini-ukra-na/20-listopada-nabuv-chinnost-novii-krim-nalnii-protsesualnii-kodeks
Просмотров: 828 | Добавил: kpu-konotop | Теги: Конотоп. Сумской ОК КПУ, Нарушения, законы, кодекс, ответственность | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]