Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Чего не хватает современной молодежи в Украине?
Всего ответов: 139

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Сентябрь » 5 » Як народ України позбавляється своїх конституційних прав
10:21
Як народ України позбавляється своїх конституційних прав

02 вересня 2013 року суддя Окружний адміністративного суду міста Києва Шрамко Ю.Т. відкрила провадження у справі за позовом Політичної партії "Європейська партія України” до Комуністичної партії України, Центральної виборчої комісії про визнання протиправними дій та в якості забезпечення позову заборонила Комуністичній партії України організовувати та проводити збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою стосовно вступу (приєднання) України до Митного союзу, а Центральній виборчій комісії направляти представника (представників) на ці збори.

Відкриваючи провадження в цій справі та забороняючи проведення зборів ця суддя знехтувала нормами Конституції України відповідно до яких:

- носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ (Стаття 5);
- суспільне життя в Україні ґрунтується на засадах політичної, економічної та ідеологічної багатоманітності і жодна ідеологія не може визнаватися державою як обов’язкова, держава гарантує свободу політичної діяльності, не забороненої Конституцією і законами України (Стаття 15);
- громадяни мають право брати участь в управлінні державними справами, у всеукраїнському та місцевих референдумах (Стаття 38).
Крім того, встановлюючи таку заборону, суд порушив конституційні вимоги щодо свободи зібрань, встановлені Статтею 39 Конституції України.

Ухвали, прийняті Шрамко Ю.Т. Суперечать нормам адміністративного судочинства. Так, суддя знехтувала правилами визначення юрисдикції адміністративних судів та підсудності спорів, оскільки відповідно статей третьої, сімнадцятої та ін. Кодексу адміністративного судочинства України зазначений спір не може розглядатись в адміністративному суді, а ЄПУ не є належним позивачем в такій справі.

В своїй протиправній ухвалі про заборону зборів як заходу забезпечення волевиявлення народу суддя зазначила, зокрема, що «суд погоджується з доводами позивача, що дії відповідача не відповідають вимогам чинного законодавства України і надання можливості відповідачу реалізувати намір щодо організації всеукраїнського референдуму за народною ініціативою стосовно вступу (приєднання) України до Митного Союзу може створити перешкоди щодо реалізації державної політики».

Таким чином, суддя грубо порушила норми адміністративного процесуального права, оскільки визнала дії КПУ протиправними і задовольнила вимоги позивача по суті ще до початку розгляду справи.

На додаток дії судді грубо порушують і законодавство про всеукраїнський референдум, яке як раз і передбачає проведення відповідних зборів громадян України в присутності членів Центральної виборчої комісії.

Дії Комуністичної партії України щодо скликання зборів громадян для проведення всеукраїнського референдуму не порушували права жодної партії, і тим більше законодавство, що визначає напрями державної політики. Адже відповідно до статті 15 Закону України «Про всеукраїнський референдум» шляхом всеукраїнського референдуму Український народ може не тільки визначити засади зовнішньої політики держави, а й реалізувати своє виключне право приймати закони України (вносити до них зміни) і навіть визначати і змінювати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України.

Натомість Європейська партія України за допомоги окремих судів намагається позбавити народ України такого права.

Ми вважаємо, що всі зазначені порушення дозволяють оцінити діяння Шрамко Ю.Т. як злочинні. До того ж швидкість винесення зазначених ухвал та зухвалість, з якою були порушені норми чинного законодавства, свідчить, що ці діяння не могли бути вчинені без підтримки чинної влади.

Комуністична партія України, безумовно, не залишить такі дії без відповідної реакції.

Юридична служба ЦК КПУ

Просмотров: 452 | Добавил: kpu-konotop | Теги: МС, ЄС, заборона, референдум, суд | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]