Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Чего не хватает современной молодежи в Украине?
Всего ответов: 139

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Ноябрь » 28 » Незабутня зустріч
13:21
Незабутня зустріч
 24 листопада у малому залі засідань міської ради відбулася зустріч міського голови Дзеда Василя Івановича з підприємницьким активом міста.
Розпочавши зустріч міський голова наголосив, що ефективна робота приватних підприємців, бізнесових структур, є рушійною силою економічного зростання міста. Сьогодні по м.Конотоп налічується понад 750 діючих юридичних осіб та 3750 фізичних осіб-підприємців. Від підприємств малого та середнього бізнесу та приватних підприємців до загального фонду місцевого бюджету з початку року  надійшло доходів в сумі 16,3 млн.грн., що на 21,6%  (2,9 млн.грн.) більше відповідного періоду минулого року. Це яскравий приклад тієї ваги, яку займає мале та середнє підприємництво в економіці міста.
Окремо міський голова звернув увагу на те, що на даний час можливості одержання підприємцями фінансової підтримки для реалізації інвестиційних проектів, як від спеціальних фінансових програм, так і від банківських установ дещо обмежені. Хоча кредитний ринок міста розвинутий на відповідному рівні, умови кредитування залишаються жорсткими, тому міський голова звернувся до   представників банків присутніх на зустрічі з пропозицією спільно віднайти  шляхи вирішення даної проблеми.
Проблемні питання є у кадровому забезпечення підприємництва. Міський ринок праці перевантажений офісними працівниками/службовцями, проте є дефіцит робітничих професій, таких як токар, фрезерувальник, тощо.
Відповідно до плану зустрічі заступник міського голови Кошевецька В.П. довела до відома підприємців інформацію, про те,  яким чином у  місті налагоджується система реалізації інвестиційних проектів за принципом «єдиної інвестиційної єдності»; заступник начальника Конотопської МДПІ Дерев’янко  О.В. проінформувала присутніх про основні питання легалізації найманої робочої сили та заходи, які вживаються Конотопською МДПІ для недопущення виплати заробітної плати у «конвертах»; заступник начальника міськрайцентру зайнятості населення Пилипенко А.І. доповіла про рівень співпраці роботодавців з центром зайнятості; заступник начальника управління економіки міської ради Дмитренко О.І. донесла до підприємців інформацію про  хід виконання у місті вимог постанови  Кабінету Міністрів України від 29.09.2010 №878 «Про здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів».
У ході зустрічі підприємці висловлювали свої  коментарі та пропозиції, зверталися з запитаннями до міського голови, керівників структурних підрозділів міської ради, представників банківських установ міста.
Підсумовуючи зустріч, міський голова сказав, що на сьогодні дуже важливо налагодити ефективну взаємодію міської влади та підприємців для  вирішення спільних проблемних питань соціально-економічного розвитку, розвитку підприємництва  міста, тому запроваджені зустрічі будуть проходити й надалі.

За матеріаліи офіційного сайту
Конотопської міської Ради
http://rada.konotop.org

Просмотров: 789 | Добавил: kpu-konotop | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]