Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Чего не хватает современной молодежи в Украине?
Всего ответов: 139

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Декабрь » 15 » СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ
15:37
СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ
Лілія МАШКІНА: «Завдяки формульному підходу, застосованому при обчисленні пенсій особам, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, виплати в 2012 році цій категорії отримувачів збільшаться»

Про це повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області.

За її словами, починаючи з січня 2012 року буде застосовано формулу осучаснення заробітної плати, отриманої у 1986-1990 роках, шляхом порівняння одержаної суми заробітної плати за роботу в зоні відчуження із показниками середньомісячної заробітної плати робітників та службовців, зайнятих у галузях національної економіки у відповідному періоді.

Спеціалісти територіальних управлінь Фонду самостійно за матеріалами пенсійних справ, за наявності у справі довідки про заробітну плату, одержану за роботу у зоні відчуження за фактично відпрацьований час, проведуть перерахунок розміру пенсії, починаючи з 1 січня 2012 року, повідомила Лілія Машкіна.

 Додаткова пенсія буде нараховуватись в залежності від групи інвалідності, а тому розмір щомісячної додаткової пенсії з наступного року збільшується, зокрема інвалідам І групи – з 30% до 50% прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян, інвалідам ІІ групи – з 20% до 40% прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян, а інвалідам ІІІ групи – з 15% до 30% прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян.

Крім того, в автоматизованому порядку учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС будуть перераховані розміри щомісячної додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю.

Розмір щомісячної додаткової пенсії встановлюється у відсотках до розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, і залежить від групи інвалідності, встановленої ліквідатору. Розмір додаткової пенсії збільшено, зокрема для інвалідів I групи до 50 відсотків; інвалідів II групи — 40 відсотків; інвалідів III групи — 30 відсотків.

У разі коли розмір пенсійної виплати (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною) не досягатиме в інвалідів-учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, I групи – 285 відсотків, II групи – 255 відсотків, III групи – 225 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, буде виплачуватись щомісячна державна адресна допомога до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначених розмірів.

Після кожної зміни розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, буде збільшуватись і розмір мінімальних виплат чорнобильцям.

Виплата нових розмірів пенсій ліквідаторам розпочнеться в січні 2012 року.

Інформація прес-служби ОДА
Просмотров: 714 | Добавил: kpu-konotop | Теги: соціальний захист, Сумский ОК КПУ, Конотоп, виплати | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]