Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Чего не хватает современной молодежи в Украине?
Всего ответов: 139

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Январь » 17 » Твої посланці у Верховній Раді
15:28
Твої посланці у Верховній Раді
  коммунистыІнформація про роботу депутатської фракції комуністів за період дев’ятої сесії Верховної Ради України шостого скликання (вересень 2011 р. - січень 2012 р.)

За цей період робота фракції комуністів у Верховній Раді була в основному зосереджена на 9-ти життєво важливих для людей напрямках:

1. Відстоювання інтересів ветеранів війни, пенсіонерів та військовослужбовців.
2. Геть грабіжницьку «пенсійну «реформу»!
3. Проти житлово-комунального рабства.
4. Проти антинародного проекту Трудового кодексу.
5. За розвиток справжнього підприємництва в Україні.
6. «НІ!» – олігархічній «прихватизації»!
7. На захист українського селянина.
8. Про реформування державної служби.
9. Робота з листами та зверненнями громадян.

1. Відстоювання інтересів ветеранів війни, пенсіонерів та військовослужбовців
В умовах кризи комуністи вважають ключовим завданням не допустити погіршення рівня життя населення, захистити соціальні права та гарантії пільг для найбільш вразливих соціальних верств. Соціальну політику слід розглядати як політику інвестування у людський капітал.
У суспільстві широкий резонанс викликав горезвісний урядовий законопроект № 9127, який дозволяє чиновникам рівень пільг встановлювати щорічно в «ручному режимі». І у такий спосіб маніпулювати рівнем надання соціальних гарантій, як це робиться, наприклад, з компенсацією знецінених заощаджень. Закон також дозволяє маніпулювати рішеннями судів. Результати голосування були такими: КПУ – 0; ПР – 189; БЮТ – 0; НУНС – 11, Литвин – 19; «трофейні» – 27. «ЗА» – 246.

Це ТИПОВИЙ РОЗКЛАД парламентських сил при голосуванні більшості антинародних рішень: олігархи (біло-блакитні + помаранчеві + «трофейні») голосують «по мановению Чечетова». До них зазвичай додаються литвинівці – це дає потрібні владі 250-280 голосів. Не треба звертати уваги на отой «нуль» від БЮТу – свої кілька десятків мандатів бютівські олігархи постійно віддають регіоналам. Бо вони стали «трофеями» партії влади – шляхом прямого переходу у її фракцію або ж у вигляді «незалежних груп». Фактично у повному складі голосують проти антинародних законів лише комуністи.
Так, фракція комуністів не підтримала й ще однієї «соціальної» ініціативи уряду – проект Закону про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства (щодо розгляду справ з пенсійного забезпечення), яким значно ускладнювалося оскарження дій щодо обчислення виплат непрацездатним громадянам. З іншого боку, комуністи ініціювали низку нових законів соціального захисту.

Таким був комплексний розгляд питання щодо повернення втрачених заощаджень. Зокрема пропонувалося у бюджеті на 2012 рік передбачити кошти для виплат спадкоємцям померлих вкладників (ініціатори – Симоненко П.М., Матвєєв В.Г., Гордієнко С.В.). На жаль, законопроект не був навіть включений до порядку денного сесії.

Не підтримана також пропозиція фракції КПУ передбачити у Державному бюджеті на 2012 рік не менш як 3 млрд. грн. для повернення заощаджень.
Комуністи оперативно відреагували на порушення законних прав військовослужбовців при прийнятті Закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи”. При остаточному розгляді і прийнятті відповідного законопроекту була врахована поправка, внесена Симоненком П.М., щодо поширення дії Закону "Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” – і на військовослужбовців, які звільнилися зі служби після 1 жовтня 2011 року. Таким чином відновлено соціальну справедливість щодо військовослужбовців.

2. Геть грабіжницьку «пенсійну реформу»!
10 вересня 2011 року Президент підписав прийнятий олігархами Верховної Ради Закон "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи". Положення Закону, проти прийняття якого голосувала фракція КПУ, порушують Конституцію України, погіршують систему пенсійного забезпечення громадян і мають антисоціальний характер.

Закон передбачає:
– підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, збільшуючи його на 6 місяців кожного року; починаючи з 1 жовтня 2011 року;
– підвищити тривалість страхового стажу для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі з 20 років для жінок та 25 років для чоловіків до – відповідно 30 та 35 років для новопризначуваних пенсій;
– підвищити мінімальний страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, з 5 до 15 років;
– підвищити необхідний страховий стаж для призначення пенсій особам, які стали інвалідами, до 10 (15) років – залежно від групи та віку встановлення інвалідності і ще багато чого подібного…

Зміни (переважно – негативні) торкнулися також порядку призначення та перерахунку пенсій. Збільшене обчислення вислуги років для визначення права на пенсію військовим.

Зрозуміло, що все це порушує вимоги частини третьої статті 22 Конституції України, згідно з якою при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Замість зосередження зусиль на розвитку вітчизняної економіки, впровадження справедливої системи оподаткування, за якою багатії мають сплачувати податки за більш високою шкалою, уряд вдався до запровадження жорстких умов пенсійного забезпечення, видаючи їх як безальтернативні.
Фракція комуністів не обмежувалася критикою ТАКОЇ пенсійної реформи, а запропонувала комплекс заходів, які покликані забезпечити розширення бази пенсійних надходжень, стабільне функціонування пенсійної системи.

На переконання членів фракції, необхідно, по-перше, скасувати прийнятий «реформаторський» закон, по-друге, розділити систему на дві частини: перша – державна, що виплачується з Держбюджету; друга частина – корпоративна, для працівників корпоративного сектору економіки (підприємств з приватним та змішаним капіталом).

Серед інших заходів, які пропонувала фракція: посилення платіжної дисципліни; легалізація тіньових зарплат; ліквідація «розшарування» розмірів пенсій; упорядкування надбавок. І головне – належний державний нагляд за пенсійною системою.
Природно, що фракція комуністів в повному складі голосувала проти прийняття закону. "За” проголосував згаданий вище «стандартний олігархічний набір»: фракція Партії регіонів – 188, НУ-НС – 11, Литвин – 20, «трофейні» – 29.
Просмотров: 601 | Добавил: kpu-konotop | Теги: депутаты, Сумской ОК КПУ, верховна рада, отчёт, народ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]