Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Чего не хватает современной молодежи в Украине?
Всего ответов: 139

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Ноябрь » 14 » Виступ Володимира Даниленка на парламентських слуханнях на тему: "Про стан суспільної моралі в Україні"
13:19
Виступ Володимира Даниленка на парламентських слуханнях на тему: "Про стан суспільної моралі в Україні"
danilenko2.
Шановний головуючий, шановні учасники парламентських слухань.
Сьогодні ми зібралися, щоб обговорити стан суспільної моралі в Україні. На жаль кожен з нас розуміє, що з проведенням цих слухань парламент дуже запізнився.
Ті процеси, що відбувалися в останні два десятиліття в Україні змінили багато чого не тільки в економіці і політиці, а й у повсякденному житті кожної людини, у відносинах між людьми, в розумінні того, що сьогодні є життєвим успіхом, які цілі перед собою ставити,  якими засобами для досягнення цих цілей можна користуватися. 
Якщо в Радянську епоху суспільству були властиві такі цінності, як чесність, совість, відповідальність, повага до старших, турбота про ближнього і слабкого, сім'я, то після розпаду Союзу, з поширенням так званої глобалізації стали просочуватися інші цінності: гроші, гедонізм, неповага до старшого, екстремальний індивідуалізм, цинізм, егоїзм, розпуста. Нажаль в першу чергу це все впливає на нашу молодь.
Недарма кажуть;  хочеш дізнатися майбутнє держави, - подивися на її молоде покоління.
Все! Піонерів більше немає. Замість них виховується „нове автентичне покоління ”: емо, скінхеди, готи, неонацисти, скаути...
      Нам, нашим дітям протягом цих років так званої «незалежності» свідомо насаджують західні порядки, американські моральні орієнтири. Підростаюче покоління формується на антигуманних, злих та огидних фільмах. Немає жодного кінофільму без вульгарних сцен.
Замість радянських мультфільмів, які колись вчили добру та справедливості, прийшли „Сімпсони” , в яких що не слово, то нецензурщина. 
Зруйновано найкращі принципи виховання особистості, які формувалися протягом тривалого часу. Давайте згадаємо; ще не так давно не те що мат - грубе слово на вулиці сказати було соромно. При соціалізмі наші люди не знали що таке наркоманія, проституція чи  нетрадиційна орієнтація. Це було десь там за кордоном, але не у нас. 
Занепад моралі можна пояснити наявністю багатьох об'єктивних і суб’єктивних причин, таких, як зруйнування духовних і моральних цінностей, антинародна політика держави, соціальна і духовна криза, відсутність державних програм, комерціалізація засобів масової інформації, передусім телебачення та Інтернету. Звичайно, держава повинна розуміти, що шляхом повної заборони, або введенням цензури дані питання вирішені не будуть. Людину, яка двадцять років живе і не знає, що таке повага до старших, не можна виховати заново. 
Не можуть не викликати тривоги такі дані. Так, у 1990 році в Україні було 24,5 тисячі дошкільних навчальних закладів, з них залишилося 15,6 тисяч до того ж 900 з них  не працюють. Відвідування театрів зменшилась з 17,5 до 6,5 мільйона осіб. З 25 тисяч бібліотек залишилось 19 тисяч, держава мала 27 тисяч кінотеатрів, зараз їх працює трохи більше двох тисяч.
А хіба не є свідченням втрати моральних цінностей нашою молоддю події, що відбулися у Львові 9 травня цього року. Згадайте кадри, що облетіли увесь світ, де молодь з неповагою здирає бойові нагороди з ветеранів Великої Вітчизняної війни, принижуючи їх гідність.
 А найнебезпечним є те, що деякі політичні партії та їх лідери використовують цю молодь для реалізації своїх політичних амбіцій.
Враховуючи викладене, фракція Комуністів у Верховній Раді вважає за необхідне Кабінету Міністрів України розробити державну програму захисту суспільної моралі в Україні.
Програма повинна містити норми щодо  недопущення пропаганди расової і національної ворожнечі, фашизму, неофашизму, антисемітизму та інших видів ксенофобії, нетерпимості і насильства.
Недопущення подальшої комерціалізації культури та експансії іноземних кінокультур на території України;
У програмі повинні бути визначені основні вимоги щодо захисту суспільної моралі серед дітей дошкільного віку.
Ми підтримуємо необхідність розробки сучасної Концепції гуманітарної політики, яка має проводитися у Державі.
Одним словом, до захисту суспільної моралі треба підійти рішуче та невідкладно, і починати треба з кожного з нас, адже ми є прикладом для наших дітей.
Сайт народного Депутат України В.А. Даниленка - http://www.danylenko.org
09.11.2011 року
Просмотров: 974 | Добавил: kpu-konotop | Теги: Даниленко, слушанья, Сумской ОК КПУ, парламент | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]