Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Чего не хватает современной молодежи в Украине?
Всего ответов: 139

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Январь » 17 » Завдяки наполегливій праці народного депутата Володимира Даниленка Сумщина буде очищена від непридатних пестицидів і агрохімікатів
15:38
Завдяки наполегливій праці народного депутата Володимира Даниленка Сумщина буде очищена від непридатних пестицидів і агрохімікатів
 Даниленко В.А.Сьогодні кожен житель Сумщини знає про те, що Сумська область потопає в шкідливих пестицидах. Неодноразові повідомлення у ЗМІ про пожежі на напівзруйнованих складах, де зберігаються відходи, змушували всю область завмерти від загрози екологічної катастрофи.
На чисельні звернення народного депутата України, першого секретаря Сумського обкому КПУ Володимира Даниленка органами екологічної інспекції та санітарно-епідемічної служби проведено значну кількість перевірок на території північного регіону Сумської області. Основними порушеннями  залишаються порушення правил розміщення відходів, а саме їх розміщення не в установлених місцях, відсутність обліку відходів, що характерно для більшості суб’єктів господарювання, скид стічних вод з перевищенням нормативів ГДС, відсутність дозволів на викиди  забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, самовільне знесення зелених насаджень та пошкодження дерев.
Слід вкзати, що завдяки роботі народного депутата-комуніста протягом останніх років у Сумській області проводяться роботи з очищення промислових та складських майданчиків від шкідливих хімічних речовин.
З території підприємств та складських приміщень вилучено та вивезено під реалізацію або знешкоджено ряд хімічних речовин, таких як: метиленхлорид, сірчана, азотна та соляна кислоти, ціаніди, інші непридатні до виробництва хімікати та відходи виробничої діяльності підприємств міста.
  Одним із найбільших місць накопичення непридатних пестицидів залишається склад на станції "Побєда". Це місце становить потенційну загрозу забруднення навколишнього природного середовища високотоксичними сполуками. Для знешкодження складу на станції "Побєда" потрібно понад 21 млн. гривень.
  На кінець поточного року на території Сумської області зберігається 2345 тонни ХЗЗР. Протягом 2009-2011 років за кошти Державного фонду охорони навколишнього природного середовища на території Сумської області було проведено роботи із вивезення за межі України та знешкодження 487 тонн ХЗЗР.
  У 2011 році за сприянням депутата Володимира Даниленка, члена Комітету ВРУ з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на проведення робіт із забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення та знешкодження непридатних до використання пестицидів і тари від них на території Сумської області було виділено 7,2 млн. гривень.
  Цього ж року робота в Комітеті депутата-комуніста принесла ще більші результати, 11 січня 2012 року на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації Чорнобильської катастрофи було прийнято рішення № 113/13 згідно якого Міністерство екології та природних ресурсів та Сумська обласна державна адміністрація до грудня 2012 року повинна звільнити всю територію Сумської області від непридатних до використання пестицидів і агрохімікатів.
  «Прийняте учора рішення комітету було узгоджено з усіма необхідними відомствами тому я впевнений, що у цей рік буде роком екологічного спасіння для моєї рідної Сумщини»,- зазначив Володимир Даниленко.
Просмотров: 512 | Добавил: kpu-konotop | Теги: Сумской ОК КПУ, экология, Сумы, пестициды, Даниленко | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]