Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Чего не хватает современной молодежи в Украине?
Всего ответов: 139

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Июль » 20 » Злочини проти людства – геноцид
13:41
Злочини проти людства – геноцид
З А Я В А
Президії Центрального Комітету
Комуністичної партії України
з приводу 70-річчя трагічних подій
1943 року на Волині

Останнім часом, у зв’язку з 70-річчям бандерівського злочину – винищення мирного польського населення на Волині, події 1943 року знову стали предметом гострих дискусій і викликали широкий суспільний резонанс як в Україні, так і в Польщі.

Польський Сейм у спеціальній заяві назвав Волинську трагедію  "етнічною чисткою з ознаками геноциду” з боку ОУН – УПА.

Діячі римсько-католицької та греко-католицької церков вкотре закликали до досягнення міжнаціонального примирення і взаємного прощення між народами України і Польщі.

Правонаціоналістичні політики обох країн виступили з серією провокаційних заяв, які засвідчили цілеспрямованість намагань націоналістичних сил України і  Польщі перекрутити суть тодішніх подій, покласти відповідальність за злочини, скоєні фашистськими нелюдями, на український і польський народи.

Між тим для всього світу є очевидним і давно вже доведеним фактом: вина і відповідальність за масове знищення польського мирного населення на Волині у роки минулої війни цілком і повністю лягає на Організацію українських націоналістів (ОУН) та Українську повстанську армію (УПА).

Одночасно не можна замовчувати винищувальні акції польських збройних загонів проти українського населення, загибель тисяч українців від рук польських екстремістів.

Президія ЦК Компартії України наголошує на тому, що до братовбивчої війни між сусідніми народами призвела доведена до абсурду людиноненависницька націоналістична ідея.

Сьогодні прихильники цієї ідеї в Україні, намагаючись виправдати в очах власного народу та світової громадськості злочинний бандерівський терор, намагаються перекласти на народ України відповідальність за злочинні дії ОУН-УПА. Акцентуючи увагу на етнічній складовій злочинів, вони прагнуть обілити українських фашистських військових злочинців та виставити їх борцями за національні інтереси.

Між тим, метою діянь ОУН-УПА був не захист українського мирного населення, а прагнення встановити власну профашистську націоналістичну диктатуру. Жертвами терору українських націоналістів були не лише поляки, яких тільки в ці трагічні дні знищено близько 100 тисяч, а й тисячі українців, людей інших національностей у західних областях України, які були незгідні з їхньою політикою.

Президія ЦК Компартії України рішуче відкидає як безпідставне твердження, що український народ несе відповідальність за військові злочини ОУН-УПА, як і прагнення націонал-екстремістських політичних сил та їхніх заокеанських кукловодів реабілітувати у суспільній свідомості злочини і ідеологію бандеро-шухевичівських посібників гітлерівців. Водночас, це ні що інакше, як єзуїтська спроба сьогоднішніх неонацистів принизити видатну роль народу України, всіх народів Радянського Союзу в Перемозі над «коричневою чумою» в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, Перемоги, яка врятувала народи нашої країни, Європи і все людство від фашизму та його націоналістичних пособників.

Тому ні про яке прощення справжнім винуватцям Волинської трагедії, інших злочинів проти людяності не може бути й мови. Не можна прощати фашистських злочинців і їхніх пособників! До цього закликає і Резолюція Генеральної Асамблеї ООН від 26 листопада 2012 року, яка вимагає від держав-членів Організації заборонити законом «будь-який виступ на користь національної, расової або релігійної ненависті, що є підбурюванням до дискримінації, ворожнечі і насильства», а також оголосити злочином «поширення ідей, заснованих на расовій перевазі або ненависті, підбурювання до здійснення актив насильства».

Не може не викликати у зв’язку з цим здивування і обурення те, що делегація України на сесії Генеральної Асамблеї ООН не підтримала згадану Резолюцію, утримавшись при її голосуванні.

Президія ЦК Компартії України закликає органи влади всіх рівнів України і Польщі утриматися від будь-яких дій, які підігравали б ультранаціоналістичним силам, і пропонує підготувати спільний українсько-польський меморандум, в якому були б засуджені злочинні дії націоналістичних формувань, що мали місце в минулому, і заявлено про рішучість наших держав не допустити будь-яких форм дискримінації за національною ознакою в майбутньому.

Взаємовідносини між Україною і Польщею мають бути спрямовані на продуктивну співпрацю, а не на взаємні звинувачення, образи чи пред’явлення історичних рахунків. Конструктивне обговорення і реалізація спільних економічних і гуманітарних проектів, створення дієвих механізмів захисту інтересів громадян на території обох країн, науково-освітнє співробітництво, культурний обмін повинні стати основою українсько-польського партнерства, слугувати зміцненню дружніх зв’язків між народами України і Польщі.

Закликаємо свідому громадськість і керівництво обох країн спільними діями відвернути загрозу відродження фашизму!

Просмотров: 436 | Добавил: kpu-konotop | Теги: КПУ, украина, Польща, геноцид, ОУН, Волинь, упа | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]