Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Чего не хватает современной молодежи в Украине?
Всего ответов: 139

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Декабрь » 20 » Бюджетна епопея: старт і фініш в один день?
16:05
Бюджетна епопея: старт і фініш в один день?
 /vr.jpegВ останній тиждень роботи Верховної Ради депутати спробують надолужити все, чого не встигли за рік. Втім, працювати за студентським принципом "за ніч до іспиту" парламентаріям не звикати. "Щороку, за будь-якої влади, ми у Верховній Раді, приймаємо бюджет, якщо не в останній день, то в останній тиждень". - Прокоментував ситуацію лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. Таким чином, парламентський спікер партії влади намагався виправдати той факт, що проект державного бюджету на 2012 рік винесуть на розгляд до сесійної зали тільки 23 грудня - останнього у цьому році дня, коли депутати працюватимуть у пленарному режимі.

Таким чином, проект державного бюджету на 2012 рік і програма соціально-економічного розвитку будуть розглядатися парламентом у другому читанні в п'ятницю. Повідомивши про це, Голова Верховної Ради Володимир Литвин тут же уточнив, що всі технічні моменти підготовки документа практично завершені і незабаром він буде повністю готовий. За його словами, в середу, 21 грудня, головний фінансовий документ країни буде розглядатися в Кабінеті міністрів, після чого його зможе взяти до розгляду Верховна Рада. «Працювати будемо до упору, кожен день, щоб прийняти всі важливі питання, винесені на цей тиждень», - підбадьорив народних обранців спікер.

Звичайно, можна було б і нагадати депутатам, що працювати посилено варто протягом року, а в останній момент лише коригувати недороблене. Але хіба можуть думати все без винятку політичні сили про продуктивність, коли на порозі - вибори, а за вікном - мітинги? От і вийшло, що весь рік депутати, то вирішували, хто з ким дружить, то блокували трибуну, то з'ясовували, хто цей негідник, який побудував паркан навколо будівлі Верховної Ради, ну і, природно, «шаманили», як прописати правила гри на майбутні вибори. І якби «прості смертні», дійшовши, певне, до крайнього відчаю, періодично не намагалися прорватися в «святая святих» законодавчої гілки влади, можливо, останнього тижня депутатам довелося б повозитися не тільки з держбюджетом.

«Дай Бог встигнемо, але ж всяке може бути», - спробував спрогнозувати бюджетні перспективи Володимир Литвин, так і не давши точної відповіді на питання про те, чи знадобляться Верховній Раді додаткові засідання. Сказати з повною упевненістю про це голова парламенту і не міг, знаючи позицію деяких фракцій щодо проекту бюджету.

Так, про те, що прийняття Державного бюджету на 2012 рік буде проходити бурхливо і з конфліктами, вважає голова фракції «НУ-НС» Микола Мартиненко. Зокрема, політик упевнений, що розгляд цього пленарного тижня проекту державного бюджету на 2012 рік недоцільний. Він мотивував своє рішення тим, що проект бюджету не готовий до прийняття. "Бюджет-2012 не витримує ніякої критики", - сказав він.

Про своє небажання підтримати бюджет у його нинішньому вигляді заявили і у фракції Комуністичної партії України. «Ми не будемо голосувати за цей документ, оскільки вважаємо, що він антисоціальний», - сказав лідер КПУ Петро Симоненко.

У свою чергу, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запевнив, що не бачить причин для відхилення проекту бюджету-2012. "Ми завжди за будь-якої влади брали відповідне рішення: або в останній день, або в останній тиждень", - без зайвого сорому відповів він.

Як би там не було, а під загрозу потрапляє не тільки державний бюджет, а й інші важливі питання, винесені на останній пленарний тиждень. Досить згадати, що практично всі дні минулого робочого тижня трибуна Верховної Ради була заблокована депутатами від «БЮТ-Батьківщина». І не виключено, що вже завтра «червоносердечна» фракція знову збереться біля крісла спікера, адже бютівці вже попередили, що продовжують вимагати внесення до порядку денного питання про декриміналізацію статті Кримінального кодексу, за якою засуджено екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. Тому можливо, політикам доведеться відкласти свої плани на «новорічні канікули» і попрацювати «під ялинку».

По материалам сайта: http://www.golosua.com

Просмотров: 540 | Добавил: kpu-konotop | Теги: Сумской ОК КПУ, финансы, верховна рада, Бюджет, Голосование | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]