Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Чего не хватает современной молодежи в Украине?
Всего ответов: 139

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Май » 30 » Катерина Самойлик: Комуністи повернуть країну дітям!
15:23
Катерина Самойлик: Комуністи повернуть країну дітям!

Про дітей та молодь, на жаль, часто політики пригадують напередодні якихось свят, як, наприклад, перед Днем захисту дітей. Та тільки одиниці постійно та планомірно вирішують питання, що стосуються дитинства, материнства, молоді, освіти та виховання, на державному рівні. Більше двох з половиною десятків законопроектів написано нашою землячкою, народним депутатом України, комуністом Катериною Самойлик. Та майже 80% з них стосуються саме майбутнього держави: дітей, молоді, підтримки сім’ї, освіти, науки. На минулому тижні, саме у той день, коли в парламенті відбувалися бійки щодо мовного питання, в рамках обговорення цієї проблеми Катерина Семенівна виступила у Верховній Раді із новою законодавчою ініціативою та представила депутатам свій законопроект "Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про дошкільну освіту” (щодо організації навчально-виховного процесу)”. Ми знайомимо мешканців Херсонщини з коментарем досвідченого політика Катерини Самойлик щодо свого виступу у парламенті:

«Комуністи постійно переймаються проблемами дитинства, молоді, не забуваючи про ленінський принцип: «Все краще – дітям!»

Законопроект, який я запропонувала, має на меті врегулювати важливі аспекти  роботи дошкільних навчальних закладів та законодавчо забезпечити умови для розширення рівного доступу до дошкільної освіти нашим малятам. І я це ще раз хочу підкреслити, бо ми знаємо, що у нас 5-річки – це обов`язкове дошкільне виховання і перша ланка базової нашої освіти і тому дуже важливо створити всі умови, необхідні для роботи дитячих дошкільних закладів.

Цей проект стосується чи не кожної родини, як в селі, так і в місті. Перший пункт, на що треба звернути увагу і зафіксувати в законі, це створення та відкриття різних типів дитячих дошкільних навчальних закладів, груп, у тому числі навіть у пристосованих приміщеннях. Бо ми знаємо, що у нас залишились бригадні села, де немає гарного дитячого садка, і тому ми пропонуємо, щоб навіть у пристосованих приміщеннях можна було організувати роботу однієї із груп дошкільнят. Я за те, щоб створювалися інклюзивні групи для ведення ранньої корекційної роботи, адже її треба проводити саме у ранньому дитинстві. Ми також знаємо, що у нас дуже багато дітей з вадами, тож я пропоную відкривати спеціальні групи у дитячих садках. До речі, ця практика завжди існувала і в радянські часи, де відкривались спеціалізовані групи, де дітей підтягували до рівня тих, які мають нормальний рівень розвитку. Ну, хто може проти цього виступати?

Друге, та не менш важливе у сучасній Україні питання стосується харчування. Пропоную у законопроекті забезпечити безоплатне харчування у дошкільних навчальних закладах дітей, які досягли старшого дошкільного віку – це п’ятирічки, шестирічки. Це питання вже давно назріло. У кого з депутатів підніметься рука проголосувати проти?

Держава повинна запровадити і обов’язкове медичне обслуговування дітей у  дошкільних навчальних закладах. Що стосується медичного обслуговування, ми знаємо, що в свій час, коли руйнувалися дитячі дошкільні заклади, практично, було знищений медичний супровід. А у садочку без медика не можна навіть меню скласти. Тож, ставлю у цьому законопроекті обов’язкову вимогу –  медичне обслуговування дітей, а також програмно-методичне забезпечення дошкільної освіти. Дошкільна освіта – це перша ланка освіти, діти навчаються і виховуються у ігровій формі, але для цього необхідно привести у відповідність програмно-методичне забезпечення галузі, в тому числі і для тих груп дітей, які мають вади.

Не можна при вихованні малечі уникнути й мовного питання у місцях компактного проживання національних меншин. До речі, ця практика у нас є, і особливо багато таких дитячих садків або груп в Західній Україні, з румунською мовою навчання, з угорською мовою навчання, польською мовою навчання і єврейською мовою навчання. Ми просто повинні у демократичній державі забезпечити доступність дошкільної освіти регіональними мовами та мовами меншин і надати саме батькам право вибору мови виховання дитини.

Такий закон наразі тільки підвищить авторитет державних органів влади, допоможе не тільки на новий якісний рівень підняти дошкільну освіту, а й згуртувати всі народи, які проживають в Україні і вважають державу своєю Батьківщиною.

Взагалі, мовне питання напередодні кожних виборів стає зброєю в руках політтехнологів. А цього не повинно бути. Комуністична партія, яку я представляю, впевнена, що держава повинна створити такі умови для кожної людини, якої б вона національності не була, щоб вона відчувала затишок і турботу. Комуністи за цивілізований шлях і не підтримують прагнення деяких політиків до дикунства! І перше, що треба зробити: не сперечатися, на якій мові виховувати дитину, а повернути дитячі садочки, захоплені чи незаконно приватизовані за останні 20 років. А то станеться так, що дітей не буде де виховувати зовсім: ані російською, ані українською мовами».

Газета «Акценти», № 22, від 30.05.2012 р.

Просмотров: 553 | Добавил: kpu-konotop | Теги: коммунисты, Конотоп, Сумской ОК КПУ, страна, дети | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]