Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Чего не хватает современной молодежи в Украине?
Всего ответов: 139

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Ноябрь » 8 » Виступ Володимира Даниленка в честь 94-ї річниці Великої Жовтневої революції
18:47
Виступ Володимира Даниленка в честь 94-ї річниці Великої Жовтневої революції
Дорогі товариші!

     У важких умовах доводиться сьогодні святкувати 94-у річницю Великої Жовтневої соціалістичної революції. Україна вступила в третє тисячоліття з величезними людськими втратами, із зруйнованою промисловістю і розореним селом, із втраченим лідерством в освіті і науці. Світовому капіталізму вдалося взяти реванш і трудовий народ знову приречений на гноблення і приниження, адже всі питання в країні вирішують гроші.
 Більшість державних сільгосппідприємств зруйновані або ледь тримаються на плаву, закриваються школи, лікарні, дитячі сади. Щодня ми бачимо гнітючу картину одурманення, споювання і розтління нашої молоді з вини капіталістів. Побачивши таке, більшість людей, незважаючи на тиск і залякування, приходять до висновку, що гідно жити зможемо тільки відродивши Радянську владу.
 Радянська ж влада давала можливість безкоштовно навчатися, забезпечувала роботою, виділяла житло. А що тепер? Щоб накопичити на квартиру з середньої зарплати, треба прожити три життя! Переважна більшість молодих сімей туляться по чужих кутках і не наважуються заводити більше однієї дитини. Проте, все ж таки більше стає молодих людей, які не хочуть миритися з нинішнім животінням. Саме така грамотна, думаюча молодь вступає до Комсомолу, стає на шлях революції заради майбутнього!
 Значення Великого Жовтня з часом лише зростає, адже ми бачимо і відчуваємо, що кожен новий виток  так званих «демократичних реформ» в Україні доводить безперспективність нинішнього курсу. Влада під диктовку МВФ вже підвищила пенсійний вік, провела абсурдну реформу ЖКГ, а тепер намагається відмінити соціальні пільги і гарантії афганцям, чорнобильцям, ветеранам війни і праці, інвалідам, дітям війни…... Все це вказує на повну відсутність творчого початку в діях правлячого режиму, підкреслює його класову сутність. Нещодавно на цьому майдані близько 400 сумчан вийшли на мітинг-протест проти відміни пільг – цим вони підтвердили ницість нашої влади і свій гордий дух протесту, як і тоді у далекому 1917 році зробили наші діди і батьки.
 Трудящі Сумщини, як і всієї України, палко вітали перемогу соціалістичної революції в Петрограді. Вже 27-28 жовтня 1917 року на підприємствах Конотопа і в селах повіту відбулися багатолюдні мітинги, на яких селяни і робітники вимагали встановлення Радянської влади. Одними із перших підтримали революцію робітники машинобудівного виробничого об’єднання ім. В.М. Фрунзе, наступного дня в Конотопі було створено Військово-революційний комітет на чолі з П.І. Новиковим. Пізніше до робітників приєдналися і селяни – у Тернах (тепер Недригайлівський район) 8 листопада відбулися збори, на яких палко вітали владу Рад, у Боромлі, Кириківці, Тростянці та Хухрі Охтирського району було обрано ревком. Тоді, в зруйнованій першою світовою війною Росії, перехід влади до рук трудящих і соціалістичне перетворення були продиктовані самим ходом історії. Тоді люди відстояли свої права і за 20 років змогли побудувати сильну індустріальну державу. А сьогодні в Україні ліквідовано владу трудящих і за 20 років зруйновано більшість галузей економіки, доведена до відчаю соціальна сфера: освіта, медицина, соціальне забезпечення. Мільйони людей відкинуті на межу виживання. Зараз, як і на початку минулого століття, коли приймалася перша програма ленінської партії, знову актуальним стає завдання порятунку народу України від фізичного вимирання, інтелектуального і морального виродження. Треба повернути соціалізм!
  Адже перспективність соціалізму підтверджує приклад Китаю, В’єтнаму, Куби, які змогли досягти економічного зростання всупереч світовій кризі. Зростання ВВП цих країн, розвиток промисловості та інфраструктури, розширення соціальних гарантій особливо вражають на тлі кризових явищ в провідних економіках Заходу. Саме тому апологети капіталізму намагаються витравити із свідомості народних мас велич і дух Великого Жовтня, докладають багато інформаційно-пропагандистських зусиль і витрачають величезні кошти, щоб очорнити досягнення соціалізму. Комуністи ж не займаються піаром, а допомагають трудящим відстоювати свої права перед роботодавцями, місцевою владою, перед пресом загальної несправедливості у державних структурах. Сьогодні на мітинг прийшли підприємці Центрального ринку, які на собі відчули гніт місцевого капіталу. Міська влада хоче їх виштовхати із ринку і побудувати там торгівельний центр, де підприємцям малого бізнесу місця немає. Туди зайде великий капітал і сумській владі байдуже, що сотні людей залишаться без роботи.
   Тож, знову й знову ми переконуємося, що людство повинне перейти до альтернативної моделі соціально-економічного і суспільно політичного розвитку, коли людина не повинна відстоювати свої права, коли вони дійсно гарантуються державою. Саме така альтернатива була запропонована Росією у жовтні 1917 року завдяки мужності безкорисних борців за Радянську владу, за соціальну рівність, за дружбу і братерство між народами. У боротьбі за революційне перетворення суспільства, за гідне життя трудового народу Комуністична партія України пройшла великий, славний шлях, відзначений історичними звершеннями і тяжкими випробуваннями, залишаючись вірною справі Великої Жовтневої соціалістичної революції – головної події ХХ століття, яка відкрила нову епоху в історії людства, епоху визволення праці від ярма капіталу. І сьогодні в кризових умовах Компартія продовжує боротьбу за втілення в життя ідеалів Великого Жовтня. Прийнята нова редакція Програми Компартії України, проводиться Народний референдум, в областях діє проект «Работа. Зарплата. Защита.», «Контроль. Порядок. Справедливість». У Сумській області завдяки цим проектам на Ворожбянської філії «Хлібна база» ДП Охтирський комбінат хлібопродуктів» погасили заборгованість по зарплаті, нам вдалося підняти питання по шосткинським підприємства, зокрема, по «Звезде», допомагаємо інвалідам, ветеранам Великої Вітчизняної війни….. (можна ще додати). Просто не треба мовчати і боятися, що вам ніхто не допоможе, треба вийти на мітинг і цим допомогти всій Україні. Адже радянський запас міцності, за рахунок якого ми сьогодні живемо на дев’яносто відсотків, закінчується. Ще кілька років - і не буде покоління здатного його відновити. Тож, часу на розкачку немає - або ми повернемо соціалізм і Радянську владу, або України не буде. Треба підняти революційний дух українців, як це зробив Сталін 70 років тому. 24 річницю Великої Жовтневої соціалістичної революції Москва зустрічала під загрозою захоплення фашистами, коли лінія фронту проходила в декількох кілометрах від міста. Проте, на Червоній площі відбувся військовий парад і він мав величезне значення для підняття морального духу армії і всієї країни, показавши всьому світу, що наша соціалістична Батьківщина ніколи не здасться фашистському агресору. А хіба Україна вже капітулювала перед агресією капіталу?
    Вітаючи вас із 94-ю річницею Великої Жовтневої революції, хочу сказати, що вона продовжується, що ми не капітулювали! Ви прийшли сюди з революційним вогнем у серці, який запалав ще у 1917 році. Тож, нехай і сьогоднішній день стане стимулом для подальшого зміцнення комуністичних і робочих партій, розвитку їхньої братської взаємодії. Нехай цей день сприяє широкій пропаганді ідеалів миру, добра і справедливості. Нехай цей рік стане роком політичного та організаційного зміцнення всіх дійсно комуністичних, робочих партій і всіх трудящих! Революція повинна вміти захищатися! І вона це зробить!
   Тож, бажаю доброго здоров’я і активної життєвої позиції всім вам, вашим рідним і близьким, соратникам і однодумцям!
Володимир Даниленко, народний депутат України,
перший секретар Сумського обкому КПУ


Просмотров: 845 | Добавил: kpu-konotop | Теги: Конотоп, поздравление. Су мской ОК КПУ, депутат | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]